Mielőtt ténylegesen elkezdenénk az idei évet, a cég tavalyi szerepléseinek legérdekesebb momentumaiból válogatunk. De nem a szokásos (januártól decemberig) kronológiát alkalmazzuk, hanem 6 napon keresztül, 6 tematikus blokkba rendezve foglaljuk össze az MPK 2012-es évét. A mai első nap témája: Demokráciák és válságok.  

Kíváncsi vagy miért őrlődnek folyamatosan két malom között a „Nyugat-függő” országok és ez hogyan hat Magyarország sorsára? Vajon mi áll a konszolidáció útjában? Kiderül Csizmadia Ervin év eleji helyzetértékeléséből!

http://www.stop.hu/belfold/orban-utan-is-abrand-maradhat-a-konszolidacio/984903/

2012 végén a diáktüntetések hoztak teljesen új színt a hazai „tüntetés-palettán”, de az év nagy részében másfajta demonstrációknak voltunk tanúi. Jeskó József írása ezekről tudósít.

http://www.meltanyossag.hu/node/2095

Három agytröszt - egy téma! Csery Péter elemzésében a görög krízis külföldi értékeléseit hasonlította össze. Hogyan látta a külvilág az euro-válság epicentrumában levő országot, és mit tanulhatunk mi a görög példából?

http://www.meltanyossag.hu/files/meltany/imce/doc/tt_agytrosztok_a_valsag_nyom__ban_111227.pdf 

A nemzetközi irodalomban közismert kifejezés a „win-win”. Azt fejezi ki, hogy mindenki nyertes. De vajon mi van akkor, ha a világ különböző pontjain -  a nyertesek mellett - egyre több a vesztes? Csizmadia Ervin a „win –win” világ végéről.

http://fn.hir24.hu/itthon/2012/02/03/csizmadia-orbanek-ide-vagy-oda-nehez-idok-varnak-rank/