Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Percről-Percre: osztrák választások

Élőben közvetítünk a Méltányosság blogon az osztrák választásokról! Ma este kiderülhet, hogy valóban egy trendfordulóról van-e szó - az Ausztriában a nyolcvanas, Németországban a kétezres évek óta tartó kispárti erősödés megfordul, és újra erőre kapnak-e a nagypártok -, avagy valami másról.

osztrakvalasztasfejlec midnehova.jpg

0 Tovább

A nagy pártok feltámadása?

Szakács András

Az elmúlt hetekben Európa figyelő tekintetét Németországra vetette, hiszen parlamenti választásokat tartottak, amelyet végül Angela Merkel és pártja, a CDU nyerte meg (a bajor regionális CSU-val közösen), minden eddigi eredményüket felülmúló győzelemmel. A Méltányosság Politikaelemző Központ évek óta követi a nemzetközileg és hazánk számára is fontos külföldi választásokat - Projekt America, Projekt Germania -, hogy bemutassa a Magyarországot is érintő fontos tanulságokat, illetve tapasztalatokat.

Azonban fájóan kevés információ jelenik meg a hazai médiában arról, hogy szomszédaink, akikkel történelmünk minden más nemzetnél jobban összefonódott, szintén parlamenti választásokat tartanak. Ezért a Méltányosság röviden bemutatja a jelenlegi osztrák politikai helyzetet, és 29-én élő közvetítéssel jelentkezik a Parlamentből. Szükséges ez a bemutatás, hiszen lehetséges, hogy a német voksolás egy trendforduló előfutára volt, és az osztrák választások pedig bizonyosságot adhat erről. A kérdés tehát az, hogy újra erőre kapnak-e a nagyobb pártok, illetve ha ez valóban egy tendencia, akkor vajon hazánkban is átrendeződés fog bekövetkezni 2014-ben?

osztrakvalasztasfejlec midnehova.jpg

0 Tovább

Méltányosság-blog

blogavatar

A blogon a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzőinek bejegyzései olvashatók.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek