Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A német mémek fekete humora

Nem vádolható rossz jövőbelátő képességgel a németországi választási kampány viccesebb mozzanatait kifigurázó videó szerzője. Még javában a választások előtt jártunk, amikor is a kereszténydemokrata kancellár, Merkel fejét kitöltő arcba az akkori szociáldemokrata Steinbrücköt tették, aki lalázik egyet – vagyis a két politikai ellenfél valójában eggyé olvad. Ahogy a választásokat követően egy kormánykoalícióvá olvadt az amúgy rivális CDU és SPD. És persze nem maradhatott ki Steinbrück mutatóujja, Merkel összetett kezeit ábrázoló óriásplakát megannyi vicces változata. 

A videó itt megtekinthető!

Nagy Attila Tibor

0 Tovább

A németországi választások tétje

Nagy Attila Tibor

Okkal kíséri kiemelt figyelem az európai politikában a közelgő németországi szövetségi parlamenti (Bundestag) választásokat: Németország továbbra is a világ negyedik, Európának legnagyobb gazdasága, az Európai Unió legnagyobb nettó befizetője. A 2008 -ban kezdődött világgazdasági válságot - ellentétben számos más európai országgal - eddig alapvetően sikeresen vészelte át, tekintélye és befolyása továbbra is meghatározó az európai színtéren, és szavára odafigyelnek a világpolitikában. Mivel tehát ezen ország magatartása számos más szereplőre van kisebb - nagyobb hatással (többek között természetesen Magyarországéra is), a tét nem csak az, hogy ezt a valamivel több, mint 80 millió lakosságú ország kormányát mely politikai pártok alkotják a jövőben, hanem hogy a szeptember 22-i választások után hivatalba lépő végrehajtó hatalom milyen hatással lesz a világ, illetőleg Európa ügyeire.

Elemzésünkben először a választás belpolitikai, majd külpolitikai tétjét vázoljuk, és kitérünk arra is, milyen hatásai lehetnek a választásoknak a magyar - német kapcsolatokra.

nemet blog.jpg

0 Tovább

Méltányosság-blog

blogavatar

A blogon a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzőinek bejegyzései olvashatók.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek